Proč pracovat na počítači někoho jiného, ​​musíte použít režim anonymního prohlížeče

Síť a internet

Anonymní režim, známý také jako soukromý nebo anonymní, je název provozního režimu různých prohlížečů, ve kterých není uložena historie procházení, to znamená, že v tomto režimu nemůžete zobrazit historii procházení.

Tento režim je vhodný pro průměrného uživatele z několika důvodů.

Proč pracovat na počítači někoho jiného, ​​musíte použít režim anonymního prohlížeče

Neexistuje žádná historie žádostí a návštěv

Při běžném provozu prohlížeče jsou všechny zapamatované webové stránky, zobrazené produkty, návštěvy osobních stránek na sociálních sítích. Prohlížeč ukládá historii všech vašich akcí a poté ji používá k nabízení reklam, které jsou pro vás relevantní na zboží a služby, o které jste se v poslední době zajímali. Prohlížeč také používá tyto informace k tomu, aby vám pomohl prohledat web, a navrhne nejpravděpodobnější dotaz na základě zadaných prvních písmen.

Pokud počítač používá několik lidí, bude k dispozici historie návštěv každého z nich. Podle reklamy, kterou člověk obdrží, když se připojí k internetu, lze uhodnout, co předchozího uživatele zajímalo. Jinými slovy, pokud jste si vyzvedli dárek pro svou významnou osobu, dalšímu uživateli bude při vstupu nabídnuta reklama na tyto produkty a nebude žádným překvapením.

Pokud tedy otevřete prohlížeč v anonymním režimu, vaše akce budou neviditelné pro ostatní uživatele tohoto počítače. V tomto formátu automaticky opustí otevřené karty, aniž by ukládal jména a adresy do historie. Proto nemusíte každý zdroj opouštět násilím, ale jednoduše zavřete prohlížeč a nikdo nebude vědět, co jste v síti dělali. Také se neukládají dočasné soubory, které se časem hromadí v paměti.

Proč pracovat na počítači někoho jiného, ​​musíte použít režim anonymního prohlížeče

Místo není určeno

Tato data obvykle používají podvodníci ke shromažďování informací o osobě: kde se to často stává, když nejste doma.

V anonymním režimu vás stránky nebudou obtěžovat reklamami na zboží a služby v okolí, objednávání pizzy z nejbližší restaurace však bude obtížnější, protože ji budete muset hledat sami na mapě.

Prohlížeč si nepamatuje hesla a přihlašovací údaje

Z důvodu bezpečnosti osobních údajů je důležité, aby nikdo nemohl zjistit hesla a přihlašovací údaje, které používáte. V anonymním režimu automatické vyplňování nefunguje, když se přihlásíte ke svému účtu. Počítač si nepamatuje hesla a přihlášení z webů a sociálních sítí. Pokaždé, když musíte zadat informace, abyste se dostali do svého účtu, budou tak chráněny před neoprávněným přístupem.

Pokud použijete obvyklou metodu, prohlížeč si data zapamatuje a při příštím přihlášení nabídne dříve zadané možnosti. Nebo jednoduše nechejte účet otevřený. To může využít jiný uživatel PC.

Nezapomeňte, že i při použití anonymního režimu je nemožné zůstat v síti zcela bez povšimnutí. Proto musíte pravidelně měnit hesla z účtů a osobních účtů.

Ve výchozím nastavení jsou rozšíření zakázána

Další důležitou vlastností anonymního režimu je ve výchozím nastavení zakázat rozšíření prohlížeče.

V anonymním režimu jsou deaktivována všechna další nainstalovaná rozšíření prohlížeče. Můžete přejít na stránky, které neumožňují otevření blokátorů reklam jako obvykle. Současně se zvyšuje rychlost načítání stránky, což je také někdy nutné.

Zakázání rozšíření je užitečné pro zajištění bezpečnosti informací v počítači. Kdokoli to dá, nebude vědět, která rozšíření jsou skutečně nainstalována.

Potřebné doplňky můžete povolit v soukromém režimu otevřením nabídky a povolením práce těm, které jsou nyní potřeba.

Pokud nechcete zanechávat informace o sobě na „veřejných“ počítačích, odhlaste se ze všech účtů a použijte režim anonymního prohlížeče.

Ohodnoťte článek
Informační portál NTN24enlaweb.com - Hodnocení a recenze zboží.
Přidejte komentář